3. januar 2016

Upside-down kage med pærer

Årets nytårsdessert blev denne upside-down kage med pærer serveret med vanilleis.


Opskriften passer til en 20 cm form.

50 g smør
3 spsk sukker
4 pærer

125 g smør
125 g sukker
2 æg
2 spsk citronsaft
korn fra 1 stang vanille
1 tsk bagepulver
200 g mel

Kom bagepapir i bunden af formen. Smelt smørret og kom det i formen. Strø sukker over. Pærerne skrælles og halveres og kommes i formen med skærefladen ned. 
Pisk smør og sukker godt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt ind i mellem. Vend resten af ingredienserne i og fordel dejen over pærerne.
Bages v. 175 gr C i 45-50 min på midterste rille. Lad kagen køle af i formen inden den vendes ud på et fad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar