30. maj 2016

Kartoffel kager

Jeg havde noget marcipan til overs efter at have bagt en anden kage og bestemte mig for at det var tid at prøve at lave kartoffelkager. Opskriften er inspireret af Mette Blomsterberg, men justeret i forhold til hvordan jeg mener at en kartoffelkage skal være.


Bundene:
½ vanillestang
65 g sukker
100 g æggeblommer
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g æggehvider

Pisk æggeblommerne med sukker og vanille til det er lyst og luftigt. Sigt mel og bagepulver i og vend forsigtigt rundt. Til sidst vendes de skift piskede hvider forsigtigt i til blandingen er homogen.

Smøres ud på et stykke bagepapir på en bageplade og bages v. 190 gr i 7-8 min.

Der laves en vanille creme af:
4 dl mælk
1 vanillestang
55 g sukker
35 g maizena
100 g æggeblomme 

Når cremen er afkølet helt blandes den med flødeskum lavet af 1/2 l piskefløde.

Når bunden er afkølet stikkes der 16 bunde ud (8 cm cutter). Disse lægges sammen 2 og 2 med hindbærmarmelade imellem. Flødecremen sprøjtes på og kagerne overtrækkes med marcipanen (ca 15 cm cirkler), der er rullet tyndt ud.

Kagerne skal stå og sætte sig en times tid i køleskabet inden de rulles i kakaopulver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar