Min husbond er tosset med rosenbrød. De har aldrig rigtig sagt mig noget, så jeg har aldrig bagt dem. Jeg overgav mig dog og bagte dem til husbondens fødselsdag.
50 g gær
1,5 dl mælk
50 g smør
1 spsk sukker
1/4 tsk salt
ca 300 g hvedemel.
100 g flormelis
rosenvandessens
Mælk og smør lunes. Gæren opløses i den lune blanding. Sukker, salt og mel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Lad dejen hæve 45-60 min. Herefter rulles dejen ud til en flad pølse - 12 cm bred. Lad dejen hvile 20 min inden den bages ved 225 gr i ca 12 min.
Glasuren laves og smøres på, når brødet er afkølet. Til sidst skæres brødet i stykker på ca 4 cm.
OMG jeg har fuldkommen glemt rosenbrød :P DET må jeg snart lave TAK for opskrift
SvarSlet