Jeg mener jeg fandt denne opskrift hos Odense Marcipan. En lidt mere frisk udgave af Bedstefars skæg
350 g sukker sukker - 150 g til kagen og 200 g til marengsen
150 g smør
200 g revet marcipan - 150 g til kagen og 50 g til marengsen
3 æg delt i blommer og hvider
1 helt æg
225 g mel
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
300 g rabarber i stykker
125 g sukker
1/2 vanillestang
Til kagen:
Rør sukker, smør og marcipan godt sammen. Tilsæt først det hele æg og derefter en æggeblomme ad gangen. Pisk godt i mellem hver. Vend mel og bagepulver i dejen og slut af med at tilsætte mælken.
Kom dejen i en bagepande ca 20x30 cm og bag ved 175 gr i 15 min.
Bring rabarber, sukker og vanille korn i kog og kog til en tyk kompot.
Marengs:
Pisk æggehviderne stive og tilsæt langsomt sukkeret. Pisk til en sej marengs. Til sidst vendes marcipanen i.
Smør rabarber kompotten på kagen og fordel marengsen henover. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag i 15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar