Da jeg var barn lavede vi hvert år figurer af denne dej, som var i en af Karolines Køkken kogebøger. Denne tradition fortsætter nu sammen med min nevø og niece.
100 g smør
50 g farin
200 g sukker
300 g lys sirup
1 spsk kanel
2 tsk stødt ingefær
1 spsk natron
3 dl mælk
1 kg mel
Smelt smør, sukker, farin og sirup sammen i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt krydderier og natron. Rør mælken i lidt af gangen. Køl massen ned. Når massen er helt afkølet tilsættes mel og ælt godt igennem. Dejen kommes på køl til næste dag.
Rul dejen ud i ca 5 mm tykkelse og stik ud med diverse forme. Bages v 200 gr C i ca 5-6 min.
Når kagerne er afkølet pyntes de med glasur.
I år fik vi også bagt vanillekranse og Favoritter på julebagedagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar