I efteråret afprøvede jeg denne opskrift på millionaires shortbread efter at have set brdr. Price lave dem. De er supergode, men ikke en kage man kan spise meget af - af gangen ;)
Opskriften er fra Spise med Prices hjemmeside.
Bund:
130 g mel
50 g farin
2 tsk maizena
1 nip salt
120 g smør
1 spsk koldt vand
1 æggeblomme
Karamel:
1 dåse sød kondenseret mælk
100 g farin
100 g smør
2 spsk lys sirup
1 tsk vanille ekstrakt
1 nip salt
Chokoladeglasur:
170 g mørk chokolade
1 stor spsk smør
Bland dejen til bunden, som var det en mørdej. Pak dejen ind og kom den i køleskabet en times tid.
Rul derefter dejen ud til ca 25x25 cm og kom den i en form der er foret med bagepapir. Bag bunden i ca 20 min ved 180 grC.
Alle ingredienser til karamellen kommes i en gryde og koges roligt til massen når 110 gr C eller den er tyk og gyldenbrun. Karamellen kommes over den lune kagebund.
Lad kagen køle fuldstændig af.
Smelt chokoladen sammen med smørret. Når massen er homogen hældes den over den kolde kage, som derefter sættes på køl til den skal spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar