18. april 2014

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg er en klassiker, som det dog går år i mellem at jeg bager. Jeg lavede den da jeg havde fødselsdag og tog den med til kollegerne.

Dej:
250 g smør
300 g sukker
4 æggeblommer
400 g mel
1 tsk bagepulver
2 1/2 dl mælk

Fyld:
5 spsk Syltetøj/marmelade fx hindbær eller jordbær

Marengs:
4 æggehvider
250 g sukker

Fedtstof og sukker røres let og luftigt. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en lille bradepande (20 x 30 cm) og bages i 15 min ved 200 gr C.

Æggehviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes lidt af gangen under fortsat piskning. 
Kagen tages ud og der smøres en tyndt lag syltetøj på den. Derefter fordeles marengsen over kagen og der bages yderligere i 15 min.

2 kommentarer: